Mexikói babos saláta | Egészséges életmód

Mexikói babos saláta

Mexikói babos saláta

Hozzávalók: (8 személyre)

• 1 doboz konzerv fekete bab, leöblítve és lecsöpögtetve
• 1 doboz konzerv vese bab
• 1 doboz konzerv cannellini bab, lecsöpögtetve és ki leöblítve
• 1 zöld kaliforniai paprika, felaprítva
• 1 piros kaliforniai paprika, apróra vágva
• 1 kisebb csomag fagyasztott kukorica vagy egy konzervdoboz kukorica
• 1 lilahagyma, apróra vágott
• 1/2 csésze olívaolaj
• 1/2 csésze vörös borecet
• 2 evőkanál friss lime leve
• 1 evőkanál citromlé
• 2 evőkanál nádcukor
• 1 evőkanál só
• 1 gerezd zúzott fokhagyma
• 1/4 csésze apróra vágott friss koriander
• 1/2 evőkanál őrölt kömény
• 1/2 evőkanál őrölt fekete bors
• 1 csipetnyi csípős paprika mártással
• 1/2 teáskanál chili por

Elkészítés:

1. Egy nagy tálban keverjük össze a babot, a paprikákat, a fagyasztott kukoricát (kiolvasztva természetesen), és a lilahagymát.
2. Egy kis tálban, habverővel jól eldolgozzuk az olívaolajat, a vörösborecetet,  a lime levét, a citromlét, a cukrot, a sót, a fokhagymát, a koriandert, a köményt, és a fekete borsot. Ízlés szerint csípős mártással és chili porral is elkeverjük.
3. Öntsük le az olívaolaj öntettel a zöldségeket; jól keverjük össze. Hűtsük le alaposan, és tálaljuk is hidegen.

 

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái fogyókúra, Recept, táplálkozás, Zöldség és kulcsszavai , , , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás