Kandírozott diós gorgonzola saláta | Egészséges életmód

Kandírozott diós gorgonzola saláta

Diós gorgonzola salátaHozzávalók  4 személyre
• 60 g felezett dió
• 50 g nádcukor
• 170 g vegyes zöldség
• 60 g szárított áfonya
• 85 g szétmorzsolt Gorgonzola sajt
• 15 ml sűrű málnalekvár
• 15 ml ecetet
• 15 ml olívaolaj

Elkészítés
1. Tegyük a diót és a cukrot egy serpenyőbe és közepes lángon, folyamatos kevergessük, amíg a cukor feloldódik egy világosbarna folyadékká válva és kabátot von a dió köré. Vegyük ki a diót a serpenyőből, és egy lapos tálra terítsük ki őket alufóliára, majd hagyjuk lehűlni.
2. Helyezzük egy nagy tálra a salátát vegyes zöldséggel, az áfonyát, a sajtot, a málnalekvárt, az  ecetet, és az olívaolajat keverjük össze alaposan. Pikáns lesz, ha a zöldségek közé hagymát is választunk. Dobjuk a tetejére óvatosan a korában kandírozott diókat, és tálalhatjuk is egyből.

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái életmód, fogyókúra, Recept, táplálkozás, vitamin, Zöldség és kulcsszavai , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás