Hozzávalók 6 főre:
- 3 nagy érett paradicsom, apróra vágva
- 2 uborka, hámozva és apróra vágva
- 1 kis vöröshagyma, apróra vágva
- 60 ml olívaolaj
- 20 ml citromlé
- 2 g szárított oregano
- só és bors ízlés szerint
- 150 g szétmorzsolt feta sajt
- 6 fekete görög olajbogyó, kimagozott és szeletelt
Elkészítés
Egy lapos salátástálra vagy tálalótálra összevágjuk a paradicsomot, az uborkát és hagymát. Megöntözzük olajjal, citromlével, meghintjük oreganóval, sóval és borssal ízlés szerint. Megszórjuk a szétmorzsolt feta sajttal és a felszeletelt olajbogyóval. Tálalhatjuk is.
Adagonkénti kalória tatalom: 187
Összes Zsír: 15,6 g
Koleszterin: 22 mg
Nátrium: 347mg
Összes szénhidrát: 8,3 g
Élelmi rost: 2g
Fehérje: 5g