Természetes antibiotikumaink | Egészséges életmód

Természetes antibiotikumaink

AntibiotikumokSok olyan gyógynövényt és élelmiszert ismerünk, amelyek a betegségek  kezelésére és megelőzésére kiválóan alkalmasak. A gyógyszerfogyasztás igen magas hazánkban, de nem muszáj minden esetben a pirulákhoz fordulnunk. Egyre többen kezdik használni a természetes antibiotikumokat, amelyeket nemcsak a kellemes ízük miatt érdemes fogyasztani és a hétköznapi étrendbe beilleszteni, de megelőző, védekező hatásuk mellett a kockázatokról és mellékhatásokról is mentesek.

A természetes antibiotikumok eredményesen alkalmazhatóak  a betegségek megelőzése és segítenek a szervezet egészségének egyensúlyának megőrzésében. Ide sorolhatjuk a következő alapanyagokat is: a méz, a gyömbér és Echinacea, többek között, de ez a lista egyáltalán nem teljes.

1. Tiszta Méz

Méz, természetes antibiotikus tulajdonságokkal rendelkezik. Igen hasznos segítséget nyújt a sebek és égési sérülések kezelésében és a fertőzések leküzdésében, az egyik leggyorsabb gyógyulást hozó szer. A helyi forrásból származó méz is felveheti a küzdelmet a szezonális vagy környezeti allergia ellen. Mivel a méhek a helyi pollent használják fel a méz elkészítéséhez, a pollen allergiával küzdő emberek számára enyhülést okoz a lakókörnyezethez közeli területekről származó méz fogyasztása. Mint egy természetes édesítőszer, a mézet igen sokféleképpen hasznosíthatjuk, a tea ízesítése mellett a húsok elkészítéséhez, saláták önteteihez és fantáziánk szabadon szárnyalhat a konyhán sütemények terén is.

2. Fokhagyma

A fokhagyma egy gyógynövény, amely közismert a konyhai használat során, de számos hasznosítása létezik a fertőzések és betegségek kezelésére, mint például a fül fájdalom, megfázás, és a tüdőgyulladás. A gyógynövény  erősíti az immunrendszert és csökkenti a szívbetegségek kockázatát, bár nem tartalmaz sok C-vitamint, ami szintén előnyös az egészség szempontjából. Széles körben használják a főzés során, és a fokhagyma könnyen elérhető bárki számára.

3. Gyömbér

A gyömbért gyakran használják az ételek ízesítésére, de kevesen tudják, hogy a hagyományos kínai orvoslás egyik alap gyógynövénye. Amellett, hogy kiemelt szerepe van a betegségek gyógyításában, a gyömbér jól ismert a problémás gyomor lecsillapításában, megnyugtatásában, de nyugtató hatású teaként megfőzve is. Érdemes gyakran beiktatni a főzés során az ételek alapanyagai közé.

4. C-vitamin

A C-vitamin szükséges az egészséges szervezet számára. Sok betegség leküzdése során szintén szükséges a segítsége, például a bakteriális fertőzések esetében is. Minden reggel érdemes lehet a napot egy C-vitaminban gazdag üdítővel kezdeni, mivel azonban folyamatosan ürül is a szervezetből, ezért többször is fogyasszuk napközben. A hideg napok bekövetkeztekor nagyban elősegíti a C-vitamin a megfázások elkerülését.

5. Echinacea

Echinacea-t gyakran használják sebek kezelésére és bakteriális fertőzések elkerülésére, a tünetek enyhítésére. Nem csak a betegségek megelőzésében segíthet, de az immunrendszer erősítésében is szerepet játszik, és csökkentheti a betegségek tüneteit. Az Echinacea helyileg történő alkalmazásával lehet fertőtleníteni és kezelni az ekcémát és a pikkelysömört. Ez is egy kiváló természetes orvosság a leégés esetén.

Egyre több ember keres biztonságosabb, természetes alternatívát a kémiai alapú gyógyszerek és kezelések helyett, a természetes antibiotikumok egyre népszerűbbek és bárki számára hozzáférhetőek. Ezek a kezelések nem csak a betegségek leküzdésére alkalmasak, hanem segíthetnek az immunrendszer erősítésében és egy későbbiekben kialakuló betegség megakadályozásában.

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái életmód és kulcsszavai , , , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás